Пускат нови патици в "Бачиново"

18/05/2023 15:32 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Заселват нови обитатели в благоевградския парк "Бачиново". 40 зеленоглави патици ще пуснат утре във водите на езерото.

Птиците са дарение от ЛРС "Сокол", чиито членове традиционно обновяват водолюбивите птици в района. Патиците ще плуват в езерото с останалите пернати, сред които са и любимите на благоевградчани двойки черни и бели лебеди.

Преди дни езерото бе основно почистено от заблатяване. Веднага след това започнаха да го пълнят с водата от река Бистрица. Акцията по почистването породи различни коментари в благоевградските социални мрежи. Стигна се до междуличностни нападки. Упрекнаха общинската фирма, че е извършила дейностите по време, когато лебедите мътят своите яйца.

"Във връзка с безумията, които се изписаха последните дни по повод почистването на езерото в парк Бачиново и яйцата на лебедите, за пореден път някои "защитници" си послужиха с лъжи и манипулации. Всички посетители на парк "Бачиново" и любители на природата, а не на бетона, могат да бъдат напълно спокойни. Езерото е пълно, лебедите заедно с патките се наслаждават на чистотата на водата в езерото. С яйцата им всичко е наред и за да зарадвам всички, очакваме скоро и черните лебеди да снесат яица и всички се надяваме да създадат потомство", публикуваха администраторите на групата "Арена Благоевград".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook