След Благоевград строители разрушиха тротоар в Дупница

18/05/2023 16:12 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Строителна фирма разруши частично улица в Дупница. По аналогичен начин пропадна и тротоар около новострояща се кооперация в Благоевград неотдавна. Причините за инцидента в Дупница са изкопни работи. Временно е нарушено придвижването на автомобили и хора между Спортната зала в града и "Черния мост" в центъра на Дупница. Трафикът по улица"Христо Ботев" се извършва в една лента и това ще продължи неопределено време. Участъкът е със заграждения и поставени табели, информираха от кабинета на кмета Методи Чимев.

Рухналият тротоар е в съседство с частен имот. Установено е, че изградената подпорна стена е без фундамент и вследствие на изкопните дейности се е получило свличането. Има прекъснат водопровод, както и наранени кабели на различни дружества, които веднага са уведомени за предприемане на последващи действия по възстановяване и изместване на трасетата на подземни комуникации.

Припомняме, че преди дни пропадна пешеходната част на улица "Трети март" в Благоевград. Общината забрани стротилните дейности по строежа. Подпорна стена все още не е изградена.  

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook