Пускаха от затвора благоевградските антимафиоти

16/12/2019 17:21 0 Коментирай

Върховните магистрати излязоха с решение за възобновяване на делото срещу антимафиотите, осъдени за смъртта на Ангел Димитров-Чората.

Петимата бивши полицаи напускат затвора в Бобов дол към 18.00 часа тази вечер.

Пристигнала е телеграмата за освобождаването на Мирослав Писов, Борислав Механджийски, Янко Граховски, Георги Калинков и Иво Иванов.

Те бяха арестувани на Великден, когато влезе в сила присъдата на ВКС по 7 години затвор за всеки от тях.

Престъплението, за което бяха пратени в килиите е от преди 14 години. В хода на акция "Респект" в Благоевград петимата задържаха Ангел Димитров, който при извършване на действията, загина.

Благоевградчани проведоха няколко протеста в защита на петимата, изпълнявали служебни задължения.

Започнаха да събират и подписка за помилването им вицепрезидента Йотова.

Припомняме, ВКС излезе със следните мотиви: "По фактите, в решението на ВКС е направено заключение, че контактът на подсъдимите с пострадалия не е преустановен при задържането му, като въпреки виковете му през повечето време, че се задушава, те не са преустановили насилието над него, а са продължили с ударите дори и когато е спрял да вика. Деянието на подсъдимите се е изразило в съвместното нанасяне на удари по тялото и главата на пострадалия, докато снагата му е била притискана, така че той не е могъл да разгърне дихателните си възможности, в резултат на което се е задушил и е починал. Така резултатът – смъртта на Ангел Димитров – се явява следствие на едновременната съвместна дейност на петимата подсъдими".

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook