Разсекретиха досиетата на кандидат-кметове в Югозапада

24/10/2023 15:43 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обявиха списъците с имена на участници в изборите за местна власт на 29 октомври. Във всяка партия има бивши агенти на ДС.

Сред тях е кандидатът за кмет в петричкото село Чучулигово Андон Стоянов Карачоров. Той е издигнат от ГЕРБ.

Наско Стоянов Петев, кандидат за кмет на Мелник също е бил нещатен сътрудник на службите. Той е от квотата на ГЕРБ.

В списъците на ДС фигурира Джемал Муса Шарански, кандидат за кмет в село Черна Места край Якоруда, издигнат от ПП "Движение на права и свободи".

Красимир Сотиров Сотиров, кандидат за кмет на пернишкото село Драгичево, издигнат от "Обединен блок на труда", също е бил сътрудник.

Огнян Драганов Янев, кандидат да управлява в кюстендилското село Стенско, е разкрит ка съдействал на тоталитарните служби.

Комисията по досиетата оповести резултатите от проверката на лицата, регистрирани от ОИК като кандидати за кметове на предстоящия вот в неделя  От проверените 4861 кандидати за кметове общо 116 души са с принадлежност към Държавна сигурност или разузнавателните служби на БНА.

БСП – 24 сътрудници, ГЕРБ има 21. ДПС е със 16 сътрудници. „Продължаваме промяната-Демократична България“ – 9 сътрудници. В ИТН доносниците са четирима. СДС е издигнал 4 сътрудници. Във "Възраждане" са трима. Извънпарламентарни парламентарни партии и коалиции са издигнали общо 36 кандидати за кметове с досиета.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook