Реконструират водопровод с 14 милиона лева

12/03/2024 09:12 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Реконструират водопровод, дълъг над 11 километра. Средствата са в размер на 14 000 000 лева. Дългоочаквана реконструкция на довеждащия водопровод и помпената станция „Опалово“ започна с ритуал вчера край Радомир. Очаква се финализиране на дейностите и въвеждане в експлоатация в срок до осем месеца.

Проектът стартира през 2020 ггодина, но поради невъзможност на общината да осигури финансиране, с решение на ОС бе поверен на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник, с цел осигуряване на средствата чрез „Български ВиК холдинг“ ЕАД.

Управителят на „Водоснабдяване и канализация“ ООД – Перник, коментира важността на този проект и подчерта, че с тези стъпки ще бъдат преустановени честите аварии и загуби на вода.

„Дейностите подменят един водопровод дълъг 11 километра. Загубите на вода от помпената станция до тук са около 60%. При 130 л/с., които се подават в началото на трасето до града достигат едва 40-50 литра", Борислав Иванов.

Кметът на Радомир Кирил Стоев подчерта, че един от основните проблеми на общината е именно качественото водоподаване. „Всяка една инвестиция в сферата на ВиК активите се приветства с отворени обятия. Този проект е от изключителна важност за гр. Радомир, защото в следствие на старите и аварирали тръби, загубите на вода са огромни“, коментира Стоев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook