Рекорден брой кандидати да подменят статуквото в Якоруда и селата

26/08/2023 14:14 3 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Издигнаха рекорден брой кандидати да се борят със статуквото в Якоруда и селата. Номинирани са 8 претенденти за кметския пост в Якоруда. Те са посочени по време на приключилите снощи конференции на ДПС в региона. 

За редовен мандат кандидатства временният управник в Якоруда Беди Осман, която наследи самоубилия се преди месеци Нуредин Кафелов. Кандидат-кмет е и настоящият председател на ОбС Вайдин Мисанков, който е младежки лидер на ДПС, а също и преподавател по философия в местното училище.

За изборите на 29 октомври са издигнати кандидатурите на Ибрахим Карафеиз - досегашен секретар в Общината. Любопитна е номинацията на Мехмед Вакльов. Той е председател на ДПС в Благоевград, а също и общински съветник в областния център. За кметския стол се борят още Сюлейман Джунев - служител в администрацията на Якоруда, колегата му Сайфедин Джурин, Ридван Ходжов и активистът на ДПС Лютви Хаджиалиш, съобщиха за Еновина.

Всички те дават заявки да променят статуквото в Якорудско, наложено от предишните управляващи. Много са и кандидатите да застанат начело в селата. В четири от тях - Черна Места, Конарско, Бел камен и Бунцево, ще се проведат вътрешни избори, преди официалните след месец и половина. Кандидатите ще се явяват на интервю в централата на ДПС, за да се отсеят най-подходящите да се състезават за вота на якорудчани.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. До Ведат Хюсеин ДПС -
    Якоруда не ви иска и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор
  2. Марио Асьов -
    Якоруда е свободна !!! Това ще са първите честни и демократични избори за последните 30 г.в града. Народа вече е събуден от комата в която го държаха настоящите и починали управници. Победа. Промяната започна и е неизбежна. Статуквото е минало. Само гледайте...
  3. Мердие Осман -
    Тези на снимката всички са за затвора. Мафията си има глупаво и страхливо племе. Отворете си очите и ги изметете. Стига вече страх, те са история и минало. Якоруда ще има нов кмет- Мехмед Вакльов. Той ще дойде с нови млади и чисти лица. Повярвайте му и го подкрепете. Като ви управляваха Мохарем Осмен, Найла Връгова, Кафела и какво НИЩО, ПЪЛЕН ПРОВАЛ, ОКРАДОХА ВИ, ИЗГОНИХА ВИ, ЖИВЕЕХТЕ В СТРАХ И ПРЕСЛЕДВАНЕ И ОТМЪЩЕНИЕ.

Социално

новини благоевград facebook