Ремонтират "Сграда на годината", открита преди 7 месеца

22/02/2024 16:27 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Строители извършват ремонтни дейности в обявената за "Сграда на годината" козирка в Благоевград. Подменят дървените конструкции на навеса над кооперативния пазар, открит с бляскава церемония през месец август.

"Няма обезопасяване, няма маркировка, хора с цивилни дрехи и ръцете в джобовете дават глупави отговори. Общински служител налита на бой на общественик, който снима и пита кой прави ремонтните дейности на пазара и за чия сметка", пишат възмутени благоевградчани във фейсбук.

Припомняме, че за тържището, което е непосредствено до построеното преди години, бяха похарчени близо 2 милиона лева от благоевградската хазна. Дървената конструкция, която е дълга около 56 метра, донесе само повишени такси за търговците. След откриването бързо се компроментира. Това обаче не пречи да носи приз за сградата на годината, а архитектът Димитър Паскалев бе награден.

"Това е един Малък проект с Голямо значение, защото представя пазарите в нова светлина – като живо и многофункционално обществено пространство, като елемент от градската дневна. Получих много поздравления от архитекти, това това не е особено характерно за гилдията. За пореден път се убедих, че има жажда точно за такива леки, дискретни и ефирни проекти в градовете, уморени от претруфеност, еклектика и лош вкус. Надявам се това да едно скромно начало за преосмисляне на пазарите, които обичайно са в централни градски зони, но не могат да се използват за нищо друго. В оригиналния си европейски средновековен вид пазарите са площадни пространства", коментира неотдавна Димитър Паскалев.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook