Руши се поликлиниката в Благоевград

14/07/2024 16:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Сградата на поликлиниката в Благоевград се руши. Ремонт не е правен от откриването ѝ. В момента парчета от фасадата понякога падат, което поставя в риск пациентите, коментира управителят на ДКЦ 1 д-р Тони Даскалов.

"Огромни мраморни плочи от облицовката, както и пана от навеса застрашават пациентите. Със сигурност има опасност, особено когато започнат и дъждовете и ветровете, и вида не е приятен. Аз не знам откакто е построена дали е правен ремонт, мисля че не е. Може би Общината трябва да се понапъне, знам ли, да се направи нещо, все пак много хора идват тук, голям град е, студенти има. Облицовката на сградата е облепяна с мраморни плочи, които за сега Господ ни пази. Няколко паднаха без да имаме проблеми, но не знам докога ще ни пази", каза Даскалов.

"Зимата болните чакат за преглед в студа, а през лятото - в жегата. Трябва някаква климатизация да има, нали топло, студено, зимата е студено, лятото е топло. Сега, които са груповите практики, където се чака, някой са го оправили, но може би, все пак е здравно заведение и трябва да има. Нямаме централно отопление, следващият проблем е, че дограмата е стара, енергийно неефективна, всички комуникации подлежат на ремонт", заяви медицинският шеф.

Според него са необходими значителни средства, а няма как да се използват програмите за енергийна ефективност.

"Около 18 процента от сградния фонд е частен, той е закупен, около 48 процента е държавен - на болницата, останалото е общинско. Именно това е спънката, защото ако беше държавно или общинско, можеше да се участва по такива програми", обясни Тони Даскалов пред БНТ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook