Рязаха лента в петричка детска градина

20/04/2021 15:55 0 Коментирай

Свещеникът Ангел Кочев извърши водосвет за благословение в обновения с 293 420 лева двор на ДГ "Слънце" в Петрич.

Кметът Димитър Бръчков преряза ритуално лента. Детското заведение е с нова техническа инфраструктура за отводняване, подмяна на настилката, монтирани са съоръжения за игра. Изградена е рампа за придвижване на деца с двигателни проблеми, подновено е озеленяването.

Новата настилка при съоръженията за игра е ударопоглъщаща за гарантиране на допълнителна безопасност на децата. Ремонтирана е и оградата.

Директорът Албена Ячкова изрази надежда, че Общината ще продължи да работи за децата в Петрич.

Димитър Бръчков припомни, че вече е напълно завършено дворното пространство и на ДГ „Звънче“, предстои това да се случи през тази година и в Детска градина „Снежанка“.

„Искаме не частично, а поетапно и цялостно да променим дворовете на детските градини – да бъдат спокойни родители и учители, а децата да имат най-добрите услови за игра“, коментира кметът Димитър Бръчков. Централна сграда на ДГ „Слънце“ посещават 120 деца. С много танци и прекрасни артистични костюми децата от ДГ „Слънце“ поздравиха гостите в днешния празничен ден, ознаменуван и с полет в небето на разноцветни балони – символ на радостта и безкрайните детски мечти. Община Петрич днес подари на групите в детската градина и подходящи за занимания на открито играчки.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook