Рязаха лента в пристроена детска градина

15/01/2024 17:29 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Отслужиха водосвет за здраве в новоизградена пристройка към детска градина. Общата площ е близо 400 квадратни метра. В напълно завършените и оборудвани помещения ще се възпитават 48 деца. Пристройката е към ДГ "Здравец" в Петрич. Отец Ангел Кочев и кметът на южния град Димитър Бръчков пожелаха малките да растат щастливи и добре обгрижвани.

Обновено е и дворно пространство за игри на малчуганите. "Няма по-вълнуващ момент от този – да откриваме разширения на детски градини. Това ни дава надежда, това е голям знак за бъдещето на нашата община. Няма да спрем да работим, за да бъдат нашите образователни звена – детски градини и училища на нужното ниво като материална база“, каза при прерязването на лентата в ДГ „Здравец", заяви градоначалникът.

Бръчков благодари за подкрепата и на съветниците от предходния мандат, за да се реализира проектът за новата пристройка на тази детска градина.
Припомни също, че през тази година предстои да се реализират още два мащабни проекта за подобрения в образователната инфраструктура – цялостен ремонт на 4 ОУ „Христо Смирненски“ и на централна сграда на ДГ №2 „Звънче“. Директорът на ДГ №2 „Здравец“ Христина Гюрова каза, че с новия корпус е изпълнена една отколешна обща мечта на целия колектив.  В централна сграда на тази детска градина вече ще има 168 деца.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook