С 6 милиона лева укрепват 250 метра път

23/06/2020 12:59 0 Коментирай

Дадоха старт на строителните дейности по укрепване на пътя към Рилския манастир. С подсигурените 6 000 000 лева специалистите ще борят за пореден път срутището, което от години застрашава живота на преминаващите по пътя. 

Проблемният участък е 250 метра. Той е на пътя Кочериново - Рила - Рилски манастир. През последните две седмици се извършваха подготвителни дейности преди стартирането на същинската укрепителна работа.

За да не се затруднява трафикът към Светата обител, строителни дейности няма да се извършват след 13.00 часа в петък и в почивните дни - събота и неделя, както и на официални празници. За безпроблемното преминаване на моторните превозни средства при извършването на аварийно-възстановителните работи е въведена временна организация за движение, информираха от АПИ.

Трафикът ще се пропуска чрез светофарна уредба, а при необходимост ще се регулира от сигналисти за времеви интервали не по-големи от един час. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, да спазват поставената сигнализация и ограничението на скоростта от 40 км/ч, тъй като преминават през участък в ремонт.

В момента се извършват обезопасителни дейности, свалят се скални маси, ще бъде разрушена асфаловата настилка за изграждането на подпорна стена, която ще бъде 4 метра висока и 150 метра дълга. За отводняването е предвидено зад стената да има дренаж и воден обход над самото срутище.

Самият скат ще бъде укрепен с анкери, ще има стоманена мрежа и ще бъде подготвено за залесяване.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook