Санданчанинът Александър Манолев санкциониран от САЩ

03/06/2021 12:12 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

И санданчанинът Александър Манолев - бивш зам.-министър, е със санкция от Вашингтон.

След като официално оповести имената на Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков заради участието им в корупция, Държавният департамент на САЩ добави имената на още трима българи. Това са Александър Манолев, Петър Харалампиев и Красимир Томов.

Александър Манолев подаде оставка преди две години, след като гръмна аферата за злоупотреба с европейски средства и изградената му луксозна къща в местността "Чинар куши" край Сандански. Делото се разглежда в Окръжен съд-Благоевград. Освен Манолев, подсъдима е и детегледачката в семейството Анна Димитрова. Двамата са обвинени за получаване на кредит чрез представяне на документи с неистински данни.

Построена къща за гости е финансирана с 380 000 лева по Програмата за развитие на селските райони. Атрактивният имот е само на три километра от Сандански. Имението с половин декар. Никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му. Има и специална екстра, минерална вода, докарана на повече от 3 километра от града.

"В официалното си качество съответно на заместник-министър на икономиката, председател на Държавната агенция за българите в чужбина и главен секретар на Държавната агенция за българите в чужбина Манолев, Харалампиев и Томов са участвали в корупционни дейности, които са подкопавали върховенството на закона и доверието на българското общество в техните демократични държавни институции и обществени процеси, включително използвайки политическото си влияние и длъжностни правомощия за лична изгода" се сочи в съобщеието от САЩ.

"Научавам за санкциите от медиите", заяви пред бтв Александър Манолев.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook