Санкционираха туристи с палатка и огън край Йончево езеро

01/08/2024 10:15 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Санкционираха планински туристи, разпънали палатка в парковата част на Рила. Запалили са и огън около бивака. Снимали ги обаче съседи по палатка или преминаващи в местността "Говедарци". От НП "Рила" са категорични, че следва финансова санкция. Факт е обаче, че маршрутът се предлага в интернет като много удачен за планинарите.

Кадрите край защитената територия до Йончевото езеро бяха показани в национален ефир. „Сигналът за бивакуване и палене на огън в парков участък „Говедарци“ беше подаден и при нас. Веднага е изпратена парковата охрана. Нарушителят беше заловен и му бе съставен акт за административно нарушение. На база на него ще бъде издадено наказателно постановление с оглед тежестта на нарушението. Глобата ще е в порядък от 500 до 5000 лева, каквато е за физически лица", коментира директорът на националния парк Красимир Андонов.

„За мен това не оправдава подобно безотговорно поведение в пожароопасния сезон. Целият Югозапад е в пламъци. Да не говорим за защитените територии",  подчерта Андонов пред Нова.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook