Санкционират подпалвачи в Гоцеделчевско

21/04/2020 14:07 0 Коментирай

Глобяват за палене на стърнища, пасища и горски площи, При нарушаване на забраната, финансовата санкция е от 100 до 500 лева. При повторно нарушение е от 500 до 1000 лева.

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов определи мерките, които трябва да бъдат спазвани по време на пожароопасния сезон, който продължава до месец ноември включително.

За този период са забранени паленето на сухи треви и храсти за почистване на пасища, ниви, градини и вилни места в горите от горския фонд и в селскостопански земи, паленето на огън и пушенето при пребиваването в селскостопанските земи през пожароопасните периоди и при ветровито време.

При запалване на огън на пожарообезопасените и обозначените с указателни табели места, гражданите са длъжни да спазват противопожарните мерки преди и по време на ползването на огнището и да не напускат мястото преди да се убедят, че огъня в огнището е напълно угаснал.

"Ако забележите пожар, уведомете незабавно противопожарната служба на тел. 112, както и най-близкото кметство и държавно лесничейство", призовават от Община Гоце Делчев.

При нарушаване на разпоредбите, глобата е в размер от 100 до 500 лева, а при повторно нарушение - от 500 до 1000 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook