Санкционират за кражба и разхищаване на вода

21/07/2024 13:03 0 Коментирай

Служители на водни дружества извършват проверки за разхищаване на вода или неправомерни включвания в мрежите. Търсят съдействие и от полицейски служители. Поредни констатирани нарушители са санкционирали от ВиК - Петрич в селата от районите на Кърналово и Подгорието. Установени са редица случаи на незаконни чешми, свалени водомери от недобросъвестни абонати и различни изобретателни похвати за кражба на вода, информираха от петричкото дружество.

На нарушителите са съставени актове съгласно нормативната уредба. Акциите по установяване на незаконни отклонения продължават.

Масово се разхищава питейна вода в пернишките села, съобщиха от Общината. Издадената от кмета Станислав Владимиров заповед не се спазва от хората. "Докато едни газят във вода, други нямат дори и за пиене. Управниците на населени места, които трябва да упражняват контрол, нехаят. За сметка на тези, които жадуват, други техни съседи пият напитки край домашните си басейни и в охлажданите с питейна вода имоти", информиха от кабинета на пернишкия градоначалник.

Вече са установени фрапантни нарушения. "Питейна вода се разходва за неправомерно пълнене на басейни, поливане на градини, неправомерно оставяне на маркучите да си тече водата, охлаждане на казани за селска ракия, охлаждане на къщи, плочи и изцяло недобросъвестно отношение от страна на гражданите към разхищението на питейна вода в тези жеги", коментираха от Общината. Станислав Владимиров е предложил в ОбС да се завишат драстично глобите.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook