Син уби майка си за имоти

21/05/2021 15:30 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обвиниха алкохолик, пребил до смърт родната си майка. 58-годишният отнел живота й по особено мъчителен начин, информираха от прокуратурата.

Предстои до дни Р. С. да застане пред съда в Благоевград за умишлено убийство.

Обвиняемият извършил престъплението след скандал за имоти. Малтретирането било почти ежедневно в дома им в Сандански, но 81-годишната жена не го издала на полицията.

При посещенията на майка си братът на обвиняемия – П. С., няколко пъти установявал синини по цялото ѝ тяло. Разбрал от нея, че те са вследствие на побои, периодично й нанасяни от брат му, но и той мълчал.

Късно вечерта на 11 март миналата година, след употребено голямо количество алкохол, насилникът се прибрал вкъщи. Отишъл при майка си отново да разговарят за наследствените имоти, като се държал агресивно. След двучасов словесен тормоз, обвиняемият започнал да й нанася силни удари с ръце и крака по лицето, главата и тялото. Пострадалата получила кръвотечение от устата, носа и на ръката. Оставяйки майка си в окаяно физическо и психическо състояние, насилникът легнал да спи.

След като се събудил на другия ден Р. С. отново отишъл при възрастната жена. Видял, че тя има синини по лицето и врата, засъхнала кръв по устата, но въпреки това предизвикал скандал и й нанесъл побой. Преустановил го едва когато видял, че майка му се влошава. Оставяйки я сама вкъщи, тръгнал на работа.

Няколко часа по-късно М.С. била открита в безпомощно състояние от другия й син, който подал сигнал за случилото се на телефон 112. На място пристигнали полицейските служители. Пострадалата била транспортирана в болница. Извършителят на деянието - Р.С., бил установен и задържан.

Поради установена черепно-мозъчна травма на жената се наложило специализирано лечение по спешност в столична клиника по неврохирургия. Без да излиза от кома, починала в болничното заведение.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook