Скандал в женската борба се пренесе в хотела на благоевградски съветник

27/03/2022 18:24 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Конфронтацията в женския национален отбор се прехвърли в благоевградския хотел на общинския съветник Христо Ковачки.

Шампионката Биляна Дудова-възпитаничка на Югозападния университет в Благоевград, не се яви на кантара в "Монте Кристо" днес. Това обявиха в социлните мрежи от БФБ.

Все още не е ясно защо Дудова пренебрегна преборването на кантара с Тайбе Юсеин в областния център. Двете трябваше да се претглят и да се прецени коя ще участва в категория до 62 килограма на започващото на 28 март Европейско първенство в Будапеща.

Припомняме, още преди седмица Биляна обяви, че е несправедливо пренебрегната за сметка на Юсеин. След разправии, стигнали дори до кабинета на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, вчера Управителният съвет на федерацията разпореди днес в 8.00 часа двете да се се качат на кантара в хотелския комплекс.

Биляна Дудова остава регистрирана за участие на европейското първенство в категория до 59 кг. Ако тя и треньорът ѝ Георги Калчев желаят да участват, трябва да потвърдят заявката.

Личният наставник на Дудова Георги Калчев разпространи открито писмо до ръководството. В него той пожела успех на Тайбе Юсеин, но от думите му не стана ясно дали възпитаничката му ще участва на Евро `22 в по-долната категория.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook