След бетона в Рила с 6,3 милиона лева строят в Пирин

15/10/2020 18:15 0 Коментирай

С 6 294 117 лева стартират строителство на екологични пътеки в НП "Пирин. От тях 5 350 000 лева са от Европейския фонд за регионално развитие и 944 117 лева от държавата.

Първата копка бе направена днес от директора на парка Росен Баненски и фирмата-изпълнител, в присъствието на общинари от Банско.

В изпълнение на дейността ще бъде обновен и подходът към най-старото иглолистно дърво в България – Байкушевата мура.

В рамките на проекта е предвидено поставяне на дървени скари на места с подпочвена вода и силно ерозирали участъци, почистване на маршрутите и поставяне на табели за насочване преминаването извън увредените участъци от регламентираните пътеки и маршрути, затваряне на дублиращи пътеки и оставяне само на една основна.

Ще бъдат монтирани дървени пешеходни мостчета за преминаването на поточета и реки, а по дължината на пътеките се предвижда поставянето на дървени маркировъчни колове и указателни табели.

Припомняме, почти същата сума бе отпусната на бившия депутат от ДПС и лидер на ДРОМ Илия Илиев за екологични пътеки в Рила и около Седемте рилски езера. Последва грандиозен скандал заради багерите в планината. Тече разследване на прокуратурата, но строителството не бе спряно.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook