След Борисов и новата власт удари икономическия спец Манолев

26/03/2022 09:46 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Разследват за пореден път бивш икономически заместник-министър от кабинета "Борисов". След делото за източени европейски пари и построена къща за гости и санкциите по "Магнитски", гръмнали по време на миналото управление, санданчанинът Александър Манолев сега се разследва за укрити данъчни задължения. Манолев е клиент на прокуратурата по сигнал на премиера Кирил Петков, който го включил в списъка си неотдавна.

Част от материалите по досъдебното производсто са взети от събраните по делото, което се води в Окръжен съд-Благоевград. те са изпратени в СГП за данъчно престъпление, съобщиха от Главна прокуратура.

"Предмет на разследването са укрити и избегнати данъчни задължения от Манолев, свързани с него юридически лица, в които същият е имал собственост. За установяване на обстоятелствата по случая са били възложени с прокурорско постановление общо четири данъчни ревизии.  Материалите от ревизиите са постъпили и са приобщени по досъдебното производство. Назначени са две съдебни счетоводно-икономически експертизи, които са изготвени и са предоставили анализ на движението на паричните потоци и евентуалните данъчни задължения. Назначени и изготвени са графическа експертиза, както и тройна графическа експертиза, които са установили авторството на почерка и подписите в приобщените по делото документи. Приложени са материали, постъпили от САЩ. Разпитани са и свидетели, които предоставят информация относно факти и обстоятелства по случая", уточниха от Софийска градска прокуратура.

Предстои анализ на събраните материали и извършване на преценка от страна на екипа от СГП за наличието на достатъчно доказателства по смисъла на чл. 219, ал. 1 от НПК за привличане към наказателна отговорност.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook