Следят за пране на пари в ОбС- Благоевград

31/07/2020 18:43 0 Коментирай

Утвърдиха отговорник за вътрешен контрол и изпиране на пари в ОбС-Благоевград. Съветниците посочиха дейностите да изпълнява Костадин Шумантов - директор "Финансова политика" в Общината. Това стана на сесия днес по предложение на Комисията за следприватизационен и следконцесионен контрол, оглавявана от съветника Валери Манов, който неотдавна се разграничи от партия МИР и лидерката Албина Анева.

Финансовият спец Костадин Шумантов ще осъществява вътрешен контрол за превенция на използването на финансовата система за целите на изпиране на пари и ще следи за спазване на мерките, предвидени във влезилия неотдавна в сила ЗМИП.

Общинският съвет в Благоевград оптимизира председателския съвет изненадващо днес. От състава за зам.-председателите бяха игнорирани Иван Ризов от ВМРО, Гергана Янчева от БСП и най-възрастният парламентарист Христо Ковачки. Занапред председателят Андон Тодоров ще работи с Евгени Бибов от ГЕРБ, Мехмед Вакльов от ДПС, Кирил Ваклинов от АБВ и Гергана Муртова от ЕНП. 

Другият от заместниците на Тодоров - Калоян Ханджийски, сам напусна състава преди повече от месец.

По време на заседанието бе отложено разискването на проблема с бездомните кумета в Благоевград, както и намерението за строеж на нова църква. 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook