Снеха доверието от шефка на Общинска избирателна комисия

02/09/2023 11:49 8 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Политически партии снеха доверието си от председателка на Общинска избирателна комисия. Назначена е юристка на мястото на социалния работник Петранка Кундева. Тя няма да проведе изборите на 29 октомври за кметове в Якоруда и останалите населени места.

Начело на ОИК-Якоруда е адвокат Анна Парцова. Нейни заместници са Айше Голева и Любомир Седлоев. Досегашните изборни шефове в екипа на Кундева - Димитър Бучков и Георги Станоев, вече са редови членове в якорудската ОИК, съобщиха за Еновина.

Припомняме, че Петранка Кундева бе уличена за неправомерно усвояване на европейски средства. Тя е обвинена, че чрез подаване на неверни сведения пред ДФ „Земеделие“ е получила 24 446 лева, за да отглежда краставици. Схемата била реализирана чрез подставено лице, тъй като Петранка Кундева работила в социалната служба и не отговаряла на условията за предоставяне на безвъзмездна евросубсидия. За да се възползва от парите на Европейската програмата за развитие на селските райони по мярка 112, съгласно наредбата следвало да напусне в 3-месечен срок работното си място. Заради това предложила на кръщелника си Цветко Ангелов да кандидатства от свое име, като за целта щяла да му плаща месечна заплата от 200 лв. Той приел предложението на кръстницата си, която упълномощил да го представлява пред институции и банки. На практика тя поела нещата в свои ръце и уредила всички документи за участие в програмата, включително издействала удостоверение на кръщелника си от Земеделския университет в Стара Загора за това, че е преминал през професионално обучение за фермер, без изобщо да е полагал изпит. Трима свидетели посочили, че Петранка Кундева никога не е садила краставици, винаги била предупреждавана за проверките на ДФ „Земеделие“ и в деня преди тях била виждана да скубе растения от едната нива и да ги присажда в другата. В крайна сметка, след като схемата била разнищена, тя била обвинена за престъпление по чл. 248, ал. 5 от НК за това, че е подала неверни сведения в ДФ „Земеделие“ и към датата на получаване на евросубсидията не е обработвала ниви с краставици. 

Напиши коментар

Коментари

  1. До Джама и Пачката -
    Вие си купихте предварителните избори. Сега ще играем на официалните. Ще ви изтрия от тези села. Мен ще ме купите ли. Съмнявам се. Нямате толкова. Да започваме...
  2. Марио Асьов -
    Беди, Пачка, Джама , Гъбарче, Кавалче, Куцузче, Сабюнка, Магденце и Айшо , Сайфединчо и Ридванчо ...готови ли сте за ПРОМЯНАТА ?
  3. До ГЕРБ Якоруда -
    Марио Асьов за кмет и той посочва кметове за населени места. 100% победа. Тези пиявици са за изхвърляне и от града и от селата. Покажи им че можеш момче и стани освободител на Общината. Явно другите толкова си могат.
  4. Якоруда -
    Кои сте вие да ни налагате кой да ни е кмет.Хората ще решат това на изборите не вие 10 човека . Тогава ще видим кой е кмета, не сега.
  5. Кирчо -
    Абе гласувайте си за смотаната Ваня Гатдерова хи хи хи вечната кандидат кметица ,тя беше сформирала екипа цигането мехомийски тъпия образ насе асьов и проклятието на Якоруда Илиян бучков.крадеха като за световно
  6. Приятел -
    Мехмед Вакльов ще обедини и сплоти хората
  7. Якоруда -
    Крастевици бате...
  8. До Беди и Карафеиз -
    Якоруда не ви иска и ни е срам от вас. Вие се провалихте. Нищо не постигнахте за този град и община. Доста години ви търпяхме, и разбрахме че не ставате за управляващи. Трябват нови хора с чисто минало, честни и образовани, които да се разграничат от това СТАТУКВО, и да ви освободят всички. Тези нови лица са Мехмед Вакльов и екипа който той ще представи.В тях е надеждата Якоруда и селата да започнат да се развиват и печелят проекти , както в Белица. Промяната идва. Подкрепете ги. Оставете страха и заплахите, които ви внушават. Те са минало. Победата е близо. Досега като ви управляваха само якорудчани, какво- НИЩО, ограбиха ви, прогониха ви, заплашваха ви, отмъщават ви, фалираха общината и закопаха града. Мехмед Вакльов е правилният избор.

Социално

новини благоевград facebook