Софийски фирми напъват за обществени пари в Благоевград

31/07/2024 16:11 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Столични дружества се конкурират за изпълнение на обществена поръчка в Благоевград. Местни строители питат дали са свършили фирмите в Пиринско и подозират, че предварително всичко е нагласено.

За изграждане на комбинирана спортна площадка в близкото до Благоевград село Изгрев се състезават "Интерполис", управлявана от Павел Варнаджиев и "Политрейд кънстръкшън" на Иван Даскалов. Ценовите оферти на кандидатите са отворени днес от конкурсна комисия днес.

При обявена прогнозна стойност на обществената поръчка 216 667 лева, Иван Даскалов е предложил да построи площадката за 215 514 лева. Павел Варнаджиев пък е обявил в офертата си, че ще я изгради за 216 409 лева. Кой от двамата столични строители ще бъде предпочетен, става ясно след парафа на градоначалника Методи Байкушев.

Предвижда се в село Изгрев да има комбинирана спортна площадка за футбол, волейбол и баскетбол. В проекта са заложени поставяне на изкуствена тревна настилка за футболно игрище, врати с мрежа за мини футбол, баскетболни кошове, стълбове и мрежи за волейбол. Ще бъде положена и тартанова настилка за мултиспорт игрище, футболните, баскетболните и волейболните полета ще бъдат разчертани с износоустойчива боя.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook