Талантлива юристка от Благоевград с летни изложби

31/07/2024 14:53 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

Благоевградчанките Живка Юрукова и Катя Петрова участват в конкурс за най-харесвана картина.

Творбите им са част от годишната лятна изложба на галерия "Жарарт" в морската столица Варна. Класирани са с по три лични произведения. Изложбата на даровити художници от цялата страна е до 30 септември. Всички автори ще получат грамота за участие. Картините ще станат и част от годишния каталог на изложбата. Творбите са включени в конкурса за най-харесвана творба, която ще се определи от публиката и гостите на галерията през този сезон.

Живка Юрукова, която е и юрист, ще зарадва благоевградчани със самостоятелна изложба "Лятно настроение" Открива я на 2 август от 19.00 часа в галерия "Еме".

Живка рисува от най-ранна детска възраст. Има пет самостоятелни изложби. Илюстрирала е четири книги, три от които в Италия за деца.
Участва в български и международни изложби. Нейни картини са притежание на български и международни колекционери. Има картина, която е поместена в каталога „Il neo esistenzialismo” на Mattea Micello – историк и критик на изобразителното изкуство в Италия.

През месец май благоевградска юристка Юрукова получи голямо признание в Италия. Представиха творчеството й в колективна изложба. Тогава показаха картината й "Бисквитка".  Припомняме, че бившата юристка в Областна администрация и в културния отдел на Община Благоевград, вече проби в Италия с няколко свои книги за деца. Втората й - "Медальонът с лунния камък", бе издадена там през октомври миналата година. За Юрукова това бе четвърто детско произведение. Първите три също бяха издадени в Италия. Преди повече от две години Живка издаде в България на роден език "Душата на вятъра". Към момента Живка Юрукова работи в Благоевградския съвет по наркотични вещества.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook