Спасяват благоевградските лъвчета

09/07/2020 09:50 0 Коментирай

Лъвчетата, които се родиха в благоевградския зоопарк, са настанени в специализирана клиника. Те са закарани в столицата, където за тях ще се погрижат ветеринари.

Питомците бяха изоставени три дни на произвола на съдбата, но след медийни публикации, се загрижиха за тях.

"Целта е докато са там, да бъдат положени всички медицински грижи, които са необходими, за да се съхрани живота и здравето им", съобщи градоначалникът Румен Томов.

Междувременно, Община Благоевград започва ремонт и разширяване на клетката, за да се осигурим място за лъвчетата, когато се приберат. Тази сутрин направих оглед на място на зоопарка и клетката на лъвовете, до която ще изградим новата, която ще приюти малките лъвчета.

Има благоевградчани, които са проявили желание, да осиновят лъвчетата. Те ще ни помогнат финансово, за да им създадем условията, които са им необходими, за да живеят и растат в нашия зоопарк. Подета е и грижа за лъвицата - подсигурена е подходяща храна, за да укрепне след раждането.

"Ще се консултираме за всичко, което касае отглеждането на лъвчетата с Фондация „Четири лапи“, както и с други организации, които имат експертиза и опит, за да им осигурим най-добрите условия. Надявам се, че съвсем скоро, те ще радват децата на града", заяви градоначалникът Томов.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook