Спечелил отново място в ОбС се отрече от ВМРО

22/11/2023 08:42 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Спечелил изборната надпревала за съветник от листата на ВМРО, се отрече от войводите. Колегите му са категорични, че ако е толкова морален, да напусне ОбС, а не да да се продава на други партийни фракции. Николай Шаламандов обяви с декларация, че напуска групата и става независим съветник в Сандански. В града, а и в социалните мрежи коментират, че предателството му е провокирано от управляващия в сянка Александър Манолев. 

"С настоящата декларация заявявам публично и категорично, че моралът и убежденията ми повече не позволяват да бъда част от мнозинство, което подкрепя управлението на кмета Атанас Стоянов. Случващото се през последните седмици в Общинския съвет на Сандански за пореден път показа, че е на път да се сформира бизнес коалиция, водена единствено от икономически интереси. Аз нямам място в подобни уговорки. Винаги съм бил последователен в действията си и почтен към хората, с които работя. Решението, което взимам днес не е лесно, но е единственото възможно. Напускам групата на ВМРО в Общинския съвет и оттук нататък ще взимам решения само съобразно моралните ми разбирания и в интерес на мястото, в което живеем", сочи Шаламандов, който в предишния сандански парламент беше председател.

"Ще продължа да работя за Сандански като независим общински съветник. Ще подкрепям всяко смислено предложение за общината ни, но и ще бъда против тези, които загърбват общия интерес в името на личното си благо.
Благодаря на колегите и приятелите ми, с които толкова години сме били заедно и с които сме спечелили толкова много битки. Можем заедно да върнем управлението на общината ни там където трябва да бъде, но първата и най-важна стъпка е да посочим ясно проблемите и порочния модел, който се сформира. Това правя аз днес. Зная, че само така ще мога да гледам хората в очите и един ден ще се гордея с избора си. На всички, които остават в бизнес обединението, което преследва властта на всяка цена искам само да кажа – не е късно да постъпите така, както е редно. От днес дължа отчет само на хората, които са ми гласували доверие и ще го давам във всеки изминал ден с работата си", обяви Шаламандов.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook