Спортното министерство отпусна 200 000 лева на Община-Сандански

20/04/2022 16:22 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Заместник-министърът на младежта и спорта Владимир Харизанов и кметът на Сандански Атанас Стоянов подписаха договор за 200 000 лева.

С парите ще се реновира градският стадион. Предстои цялостна подмяна на тревната настилка. Градският стадион в Сандански се използва активно, както за подготовка, така и за провеждането на контролни и официални футболни срещи, като на него домакинства местния ФК „Вихрен“. Прилежащите спортни съоръжения – лекоатлетическата писта и тренировъчния терен с изкуствена настилка, са в много добро състояние, но естественото тревно покритие на футболния терен е амортизирано и трудно за поддържане.

След премахването на старата и амортизирана тревна настилка, теренът ще бъде валиран и подравнен с лазерен грейдер. Новото тревно покритие е специално селектирано за футболни терени и ще бъде инсталирано машинно.

Преди дни Община Сандански внесе и друг технически проект в Министерството на младежта и спорта. Изготвеният проект предвижда изграждането на ново футболно игрище с размери 60/40 метра. Футболният терен се предвижда да бъде изграден в непосредствена близост до Спортна зала – Сандански.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook