Спряха кастрене на дървета в Благоевград заради враните

16/02/2022 16:59 0 Коментирай
Снимка Фейсбук Снимка: Фейсбук

За "жестоко" кастрене короните и клоните на дървета сигнализира благоевградчанинът Владимир Милушев. Той публикува снимки в социалната мрежа за сечта по улица "Арсений Костенцев", градинката пред сградата на НАП и минералната баня.

Милушев, който е един ангажираните с екологични каузи в града, коментира, че дървета не пречат по никакъв начин на околните сгради, но клоните се кастрят много ниско, въпреки наличието на гнезда на врани в короните. "Гнездата се виждат на част от снимките. Туко-що, уведомих главният еколог на Общината и се надявам, че дървета, които не пречат няма да бъдат така нехуманно окастрени, защото, освен че носят редица ползи за нас хората в града те са и дом за други живи същества", заяви Милушев.

Реакцията на екологичния отдел в Общината е била светкавична, призна Владимир. "Към момента кастереното е спряно. Благодаря за бързата реакция на Диана Стефанова, главен еколог. Сигурен съм, че може да се намери начин да се окастрят по-хуманно само дърветата, които наистина пречат на околните сгради и инфраструктурата в района", благодари той.

Веднага след него благоевградчани коментираха, че враните са вредни за останалите птици и дадоха пример с изчезналите гугутки и гургулици от градинката при минералната баня.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook