Втора дисциплинарка срещу благоевградски прокурор

16/02/2022 16:10 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Прокурорската колегия във Висшия съдебен съвет образува дисциплинарно дело срещу обвинител от Благоевград. На основание член 316, ал. 1 от Закона за съдебната власт се води производство за налагане на дисциплинарно наказание на прокурор Румяна Иванова.

Проверката е започнала от избран чрез жребий дисциплинарен състав Стефан Петров–председател и докладчик, Георги Кузманов и Йордан Стоев. Производство е по предложение от Борислав Ковачки – административен ръководител на Районната прокуратура в Благоевград.

Това е втора дисциплинарка срещу Румяна Иванова. Преди време, също по настояване на Борислав Ковачки, подчинената му бе наказана с „понижаване в ранг прокурор в РП“ за срок от една година. Наказанието бе наложено за нарушение по член 307 от ЗСВ – системно неспазване на срокове, предвидени в процесуалните закони и действие или бездействие, което неоправдано забавя производството. Тогава по казуса се произнесоха членовете на ВСС по член чл.316, ал.3, от благоевградчанката Незабравка Стоева, Калин Калпакчиев и от бившия окръжен прокурор в Благоевград Елка Атанасова.

 

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook