Извънредно заседание на Кризисния щаб в Благоевград

14/10/2020 15:17 0 Коментирай

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов разпореди масирани акции срещу неспазващи епидемичните мерки.

Предвидени са глоби от 300 до 1000 лева, а при повторно нарушение - от 1000 до 2000 лева. Когато нарушението е извършено от едноличен търговец или юридическо лице, се налага имуществена санкция в размер от 500 до 2000 лева, а при повторно нарушение от 2000 до 5000 лева.

Губернаторът проведе извънреден видеоконферентен разговор с членовете на Областния щаб и с представители на РЗИ, Агенцията по храните, и полицията.

Обсъдена е епидемичната обстановка в региона, отчетено е значителното завишение броя на дневно регистрираните случаи на заболели от COVID-19 през седмицата.

На заседанието е взето решение за въвеждане на ограничения при неспазване на извънредната обстановка, която е до края на месец ноември.

От утре започват засилени проверки на територията на област Благоевград, в частност на територията на всички общини за спазване на противоепидемичните мерки, въведени от здравния министър. Предвидени са строги наказания с цел успешното ограничение на разпространението на коронавируса, опазване и подобряване на общественото здраве на жителите, както и предпазване живота на лицата от рисковите групи от възникване на тежки усложнения в следствие на инфекцията.

В проверките участват служители от общинските администрации от цялата област, от ОДБХ - Благоевград, РЗИ, МВР – Благоевград.

При констатиране на нарушения, относно спазването на противоепидемичните мерки - физическа дистанция, редовно проветряване и дезинфекция на работните помещения, носене на лични предпазни средства и други нарушения, ще се съставят актове за установяване на административни нарушения.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook