Събират пари от благоевградчани за държавната болница

12/08/2021 13:34 3 Коментирай

Приканиха благоевградчани да даряват пари за Инфекциозно отделение на държавната болница. Покривът е в окайващо състояние и се нуждае от ремонт.

Това обявиха днес кметът Илко Стоянов и директорът на МБАЛ-Благоевград Огнян Митев.

"Аз ще направя необходимите стъпки в тази посока и към министъра на здравеопазването. Д-р Митев също е направил също всичко необходимо, но трябва да опитаме да си помогнем и сами", призова Стоянов. Не стана ясно обаче какви действия са предприети до момента. Изявленията им бяха излъчени на живо в страницата на Община - Благоевград във Фейсбук.

Благоевградската болница има финансови нужди, но е изпаднала и в кадрови проблем.

"Няма лекари, няма медицински сестри. Има отделения, които едва крепим. Приходите на болницата не са достатъчни за инвестиции. В момента ние наистина нямаме възможност сами да се справим, въпреки че не става дума за много пари. Това отделение е гръбнакът на болницата и в момента там имаме настанени 12 човека. Затова и моят апел е, ако обществеността има възможност, да ни подкрепи", каза директорът на болницата.

В сайта на лечебното заведение има дарителска сметка, по която всеки може да дари. Престои създаването отново и на кризисен щаб за борба с коронавируса.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Симитли -
    Като сте тъпи П и К в Благоевград!
  2. Изедници -
    Благоевград пак не случи на кмет. Оряза парите за новородените, вдига синята зона, уволнява служители и връща тези на Камбитов!
  3. ГЕРБ -
    Има такъв кмет - да проси пари от най-бедните в държавата! Болницата е държавна и е търговско дружество, получава пари от бюджета на Здравната каса! Как така от изнемогващите благоевградчани искат пари?! Срам!!!

Социално

новини благоевград facebook