Съдия, адвокат и ветеринари със стратегия за кучетата в Благоевград

27/05/2021 09:37 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Благоевградчани останаха разочаровани от Съвета на сътрудничество, който ще овладява ситуацията с бездомните кучета. Съветът трябваше а се учреди вчера, но кметският екип представи утвърдените предварително председател и членове. 

"Извън този, за мен нелигитимен съвет, останаха всички Неправителствени организации и доброволци. Това не е коректно. За пореден път Община Благоевград внесе само поредното разделение сред хората с грижа за животните, жалко. Приоритет им било създаване на Общинско предприятие "Приют за безстопанствени животни", и поставянето на камери там, че къде имате приют бе идиоти", попита гвенво Людмила Манова, една от организаторите на протести в Благоевград.

Съветът трябва да изготви Стратегия за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и контролът при отглеждането на домашни любимци на територията на община Благоевград.

До месец декември трябва да се изгради площадка за кучета в квартал "Еленово". Трябва да се направи сайт, да се въведе електронна система за егистрация на домашни и бездомни кучета, както и да се проброят в града и в населените места. Съветът обеща да ремонтира площадката за кучета в парк "Бачиново", да обучи доброволци. Никола обаче не съобщи колко ще струва това на данъкоплатците.

Председател на съвета е Станислава Иванова, директор на „Правно-нормативно обслужване” в Общината. Членове са Явор Гечев от "Четири лапи", благоевградският съдия Екатерина Николова, адвокат Елена Попова, ветеринарите Вера Пелтекова, Людмила Кенова и Силвия Маврикова от ОБДХ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook