Съветниците в бедната Община - Благоевград си вдигнаха заплатите

30/08/2024 15:27 0 Коментирай

Независимо от финансовия недоимък в Благоевград намериха пари за местните парламентаристи. Това стана по време на заседание в ОбС и почти единодушно гласуване на новите възнаграждения.

От месец септември благоевградските избраници ще получават 1500 лева, без да се броят допълнителните хонорари от участие в комисии и извънредни сесии. Завишението е с с по 200 лева на човек. Първоначално поискаха по 1800 лева, но вероятно ще го постигнат след няколко месеца.

В замяна на това гласуваха без проблем актуализация на общинския бюджет. Отпускат повече пари за култура, за заплати в едно от общинските звена, а също и за чистота. Предложението бе направено от кмета Методи Байкушев.

Ансамбъл "Пирин“, Камерна опера, Биг бенд са с нов статут по волята на кметската власт. Вече са юридически самостоятелни, ще имат свой бюджети. Ще определят самостоятелно своите задачи и структура съобразно предмета на дейността си. Ще могат да извършват допълнителни дейности, включително и стопански, свързани с основните, вследствие на което, да генерират допълнителни средства, които да остават в техните бюджети.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook