ОбС- Благоевград даде заден за поскъпване на Синя зона

23/08/2021 16:55 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Канят благоевградчани за публично обсъждане на годишния отчет за изпълнение на бюджета. Ще се разкрие и допълнителна информация по Закона за публичните финанси. Председателят на ОбС Радослав Тасков обяви, че ще се обсъждат инвестиционната програма на Община Благоевград, сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2020 година.

Публичният отчет е на 30 август от 16.00 часа в зала "22 септември". Гражданите имат възможност да търсят отговори от местната власт за изпълнението на годишния отчет.

Междувременно от ОбС-Благоевград информираха, че председателят Тасков и заместниците му са отхвърлили искането на кмета Илко Стоянов за драстичен скок в зоната за платено паркиране. Предложението на Стоянов няма да се дебатира на предстоящата сесия на местния парламент. Припомняме, грладоначалникът настоява за повишение с 50 процента. Талончето за един час престой да бъде 1 лев и 50 стотинки, освен това да се въведе таксуване на автомобили в междублоковите пространства в центъра на Благоевград. Последното предложение дойде от съветника Кирил Илиев и колегите му от ГЕРБ.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook