Благоевградски улици стават депо за строителни отпадъци

23/08/2021 18:12 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Има реална опасност улици в Благоевград и кварталите да се превърнат в сметище. Заради затвореното депо в село Изгрев, от Общината съветват гражданите, които правят ремонти, да оставят в здрави чували строителните отпадъци до контейнерите за битови боклуци. 

Общинска администрация призовава фирмите, занимаващи се със строителна дейност, да съхраняват отпадъка на своите площадки. Това ще е до намиране на рационално решение на проблема със сметището.

При възникване на аварийни ремонти, Община Благоевград има готовност да осигури безвъзмездно контейнери за строителен отпадък, с вместимост 4 куб. м., на институциите и фирмите, ангажирани с ремонт на подземна и надземна инфраструктура. Същите могат да бъдат заявявани в базата на „Биострой“, както и на тел.: 073 / 88 42 35.

Припомняме, депото в близкото до града село бе затворена със заповед на РИОСВ на 19 август заради несъответствие с нормативните изисквания. Незабавно след получаване на предписанията, Oбщинска администрация възложи на фирма „Биострой“ да почисти Айдаровско дере и да осигури неговата проходимост.

Кметският екип моли екоинспекцията да разреши ползването му до изграждане на ново, но до момента отговор няма.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook