Световен ден на тоалетната е

19/11/2019 09:20 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Световният ден на тоалетната е кампания за мотивиране на милиони хора по целия свят за решаване на проблеми свързани с канализацията и хигиенни условия. Денят се отбелязва на 19 ноември от 2001 година.

2,4 милиарда души по целия свят не разполагат с нормални хигиенни условия.

Липсата на канализация въздейства върху безопасността на човешкото здраве. Причина е и за разпространяване на множество заболявания.

58% от случаите са породени от липсата на течаща вода, лоша хигиена и липса на навик за миене на ръцете.

Чрез осигуряването на достъп до тоалетна намалява смъртността наполовина.

Липсата на тоалетна в домовете в развиващите се страни е причина за задържане на физиологичните нужди от момичета и жени изпитват страх от изнасилвания и тормоз. Чрез Декларация на хилядолетието на ООН от 2000 г. се работи за повишаване на безопасността и достъпа до тоалетни. Липсата на хигиена и санитарни условия е най-големият причинител на зарази в световен план, коментират експертите.

Новите технологии скоро ще направят излишна тоалетната хартия, а и ще превърнат тоалетната чиния от необходимост в начин за релаксация.

И на нашия пазар вече се предлагат електронни тоалетни чинии и седалки, които, с натискане на едно копче, могат да се използват като биде, интимен сешоар, масажор.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook