Свидетели срещу бивш зам.-министър не се явиха в Окръжен съд-Благоевград

15/03/2021 15:04 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Само трима от 12 свидетели по наказателни процес срещу бившия заместник-министър Александър Манолев дадоха показания в благоевградския съд днес.

Останалите трябва да намерят уважтилени причини, за да не ги глобят. На следващото заседание в началото на юни ще бъдат разпитани вещи лица за източените от Манолев европейски пари за построяването на къща за гости.

В съдебната зала пристигна лично Александър Манолев. С него бе съпроцесничката му Анна Димитрова. Двамата са обвинени за получаване на кредит чрез представяне на документи с неистински данни.

Младата Ана Димитрова от Сандански е била негова съдружничка и детегледачка.

Припомняме, процесът стартира в края на 2019 година. Заместник-министърът на икономиката Александър Манолев е собственик на имот, в който е построена къща за гости, финансирана с 380 000 лева по Програмата за развитие на селските райони. Атрактивният имот е само на три километра от Сандански.

Имението с половин декар. Никога не е функционирало като семеен хотел за развитие на селски туризъм. Ползва се като частна вила от Манолев и семейството му. Има и специална екстра, подобно на частния асансьор на Цветанов – минерална вода, докарана на повече от 3 километра от Сандански.

Припомняме, Манолев е обвиняем за престъпление, засягащо финансовите интереси на Европейския съюз. Това е първо обвинение на високопоставен държавен чиновник във връзка със скандала "Апартаментгейт".

През месец май спрямо Ана Димитрова бе взета мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лева. Александър Манолев е на свобода срещу – 100 000 лева. Наказателната отговорност на Манолев и Димитрова е ангажирана за това, че в съучастие - Манолев като подбудител и помагач, а Ана Димитрова в качеството й на търговец - ЕТ "Агротрейд", като извършител, са представили пред Държавен фонд „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на къща за гости в местността „Чинар куши“.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook