Обвиниха убиеца от "Герена"

15/03/2021 15:40 0 Коментирай

Обвиняем за умишлено убийство на съпругата си, извършено с особено жестокост, е предаден на съд. Сашо Драганов, който отне живота на жена си Райка, е признал частично вината си. 64-годишният кюстендилец от квартал "Герена" се оправдава пред държавното обвинение, че е бил пиян и страда от тежко заболяване.

Убийството е извършено с нож. След това Сашо Драганов организирал погребението й, но нейни роднини подали сигнал в полицията.

Между съпрузите често имало скандали, прерастващи в побой и сезиране на полицейски органи по този повод. Живеещите в блока често ставали неволни свидетели на случващото се между двамата, сочат от прокуратурата в Кюстендил.

След престъплението през януари миналата година, Драганов преместил тялото на жена си от кухнята в стаята, където я сложил на леглото. Укрил пропитите с кръв възглавници, сменил постлания китеник с покривало, преоблякъл жената и увил тялото й с одеяло. Не успял да се свърже с дъщеря си, за да я уведоми, че майка й е починала, и заспал.

На сутринта излязъл и помолил съсед от блока да се обади на телефон 112, като му казал, че жена му е починала. На място пристигнал екип на спешен център и констатирал смъртта на Райка.

В същия ден, при подготовката на погребението на жената, по тялото и главата й били открити порезни рани и синина. Била уведомена полицията и предприети действия по разследването. От заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на остра сърдечно-съдова и дихателна недостатъчност, настъпили в резултат на прободно-порезните наранявания на гръдния кош, последвал масивен хемопневмоторакс и кръвозагуба.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook