Трудова повинност за рецидивистите

17/12/2020 15:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Рецидивистите ще извършват обществено полезен труд. Мярката се налага за административни нарушения и цели да възпита маргиналите в спазване на закона.

Безвъзмездният труд е този, който се полага в полза на обществото, без ограничаване на други права на наказания. Продължителността на наказанието не може да бъде по-малко от 40 часа и повече от 200 часа годишно, за не повече от две последователни години.

Това е възможно след промените, предложени в Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за административните нарушения и наказания, внесени от ВМРО, и приети в НС.

По този начин се осъществява и още една от мерките, предвидени в Концепцията на Красимир Каракачанов за социализиране на маргиналните маси, придобила общественото име „Циганска концепция“.

"Стъпката е голяма и е в полза на социалната и правна справедливост, за която ние от ВМРО се борим от години. Промените също така са и част от пакета мерките, свързани с превенцията на престъпността, както и поредно изпълнено обещание от предизборната програма на ВМРО за справяне с битовата/маргинална престъпност. С приемането на промените за безвъзмездния труд ще блокираме това чувство за безнаказаност у маргиналните общности. Трудът в полза на обществото би могло да ги дисциплинира и да ги научи да спазват закона. Наказанието безвъзмезден труд в полза на обществото се изпълнява от пробационната служба. Безвъзмездният труд се изпълнява на обекти на Държавно предприятие „Фонд затворно дело“ и обекти, утвърдени от съответния пробационен съвет", сочат от ВМРО.

Парламентът не подкрепи второто предложение на народните представители от ВМРО за нарушенията на обществения ред да има наказание - задържане в арестите на МВР.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook