Глобиха благоевградчанин, оклеветил криминалист

17/12/2020 17:02 1 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Полицейски инспектор от Второ управление на МВР в Благоевград спечели след 4 години дело срещу клеветник, уронил достойнството му с неверни публикации в медиите.

Пенсионерът Асен Станишев бе осъден от магистратите в Окръжен съд да плати глоба в размер на 2000 лева за клевета, набеждаване и обида. Освен това съдия Маргарита Коцева присъди обезщетение в полза на полицая Георги Илиев, възлизащо на близо 6000 лева, ведно с лихвите от датата на завеждане на процеса. Роденият през 1944 година Станишев ще заплати адвокатски хоронари и разноски по делото.

Съдебната сага е от 2016 година. В серия изявления в общественото пространство Асен Станишев оклеветил дългогодишния полицай Илиев , че строи незаконно пристройка към мазето в кооперация на улица улица "Петър Зографски" в Благоевград, е счупил с колата си бетонно съоръжение, поставено от Общината, че паркира на тротоара.

На същата улица "Петър Зографски" обаче живее братът на инспектор Илиев - Петър Илиев. Станишев независимо от този факт решил да води делата срещу криминалиста, тъй като е по-известен в града и имал амбиции да го уволни от системата на МВР. Освен това заливал с писмени сигнали и жалби шефовете му в Областната дирекция на полицията.

След дело в Районен съд-Благоевград Илиев спечелил, но последвало обжалване от страна на пенсионера Асен пред по-горна инстанция.

В хода на делото полицейският инспектор доказал безпочвените клевети. Оказало се, че Станишев имал незаконен кладенец за вода в мазето на същата кооперация, който по разпореждане на прокуратута бил бетониран. От Общината пък установили, че Асен Станишев е изградил незаконни тавански помещения, които отдавал под наем. Последвала заповед от бившия кмет на Благоевград Атанас Камбитов за премахване на жилищните помещения. РДНСК обаче още не е предриела действия по изпълнение на разпореждането. По-изпълнителни се оказали служители в ЧЕЗ и Вик, които спрели тока и водата на тавана. Присъдата срещу възрастния благоевградчанин е окончателна. По-лекото наказание - глоба, е заради чистото му съдебно минало, сочат от Окръжен съд-Благоевград.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Иво -
    Абе и тоя полицай не е китка за миришене що золуми и той е направил

Социално

новини благоевград facebook