Търсят подслон за евакуирани заради пожара в Малешево хора

30/07/2024 19:46 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Евакуираха 118 жители от села в край Струмяни, чиито домове са близо до пламналия днес огромен пожар в Малешевска планина.

Те са от Кърпелево и Цапарево. Акцията провежда главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Към момента огънят е погълнал над 20 000 декара горски насаждения. Щетите са предимно в землищата на Цапарево и над Микрево. 

Както подробно информирахме, на място са противопожарни амтомобили - 23, от службите в сандански, Петрич, Благоевград, Дупница и столицата. Има доста доброволци и горски служители. Преди около час в гасенето се включиха още 30 военослужещи от Сухопътни войски и 15 от поделението в Благоевград.

Кметовете на Струмяни Емил Илиев и на Сандански Атанас Стоянов, са на огнения инцидент. Към тях се присъедини областният управител Георги Динев. управител Георги Динев.

Хората в Микрево са по улиците и не знаят какви действия да предприемат. В района има домове за социални услуги, като в Каменица са настанени 56 жени. По разпореждане насоциалния министър Ивайло Иванов се организира евакуацията им в случай на необходимост. Той е получил уверение, че няколко хотела в региона ще ги подслонят. Организира се и подходящ транспорт. В село Каменица е изпратен и екип на Дирекция "Социално подпомагане" от Сандански.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook