Търсят виновник за падналия асансьор в Благоевград

18/09/2020 16:40 0 Коментирай

Заведоха наказателно дело по член 134 от НК за падналия асансьор в Благоевград, в който по-рано днес бяха ранени двама мъже и жена. Жената е в по-тежко състояние. Лекарите в Благоевград са взели решение за преместването й в столичния институт "Пирогов".

Делото обаче е срещу неизвестен извършител на този етап, съобщиха от прокуратурата. То е за причиняване на телесни повред на повече от един човек, поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

При оглед на местопроизшествието е било установено, че транспортният хаспел, е ползван неправомерно. Въпросната платформа била предназначена единствено и само за леки товари. Въпреки изричната забрана и поставени знаци да не се ползва от хора, тримата пострадали се качили на нея.

По първоначални данни, причината за инцидента е скъсване на окачващото въже непосредствено под закачащата кука на съоръжението. Вследствие на падането от височина около 2-3 метра били причинени травматични увреждания на тримата благоевградчани. Те са работници в шивашки цех, който се намира в сградата на Изчислителния център на улица "Даме Груев" в града.

Разследването продължава.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook