Ученици се биха пред закусвалня

19/09/2023 17:14 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

12-класник е приет в Спешен център след бой пред закусвалня. Ударен бил по главата от гимназист, който също е получил наранявания, но по-леки и се върнал в училището си.

Случаят е в Разлог. Пострадалият е от СУ "Братя Каназиреви" в града, информираха от полицията. Сбиването е станало на опашка за закуски през голямото междучасие. Един от учениците се прередил на опашката и тогава започнала саморазправата. След сигнал пристигнал автопатрул от управлението на МВР в Разлог. От ръководството на училището са дали обаснения пред Регионалния образователен инспекторат в Благоевград. Показания пред криминалистите са дали очевидци на побоя. В Разлог коментират, че боят е започнал тийнейджър, който общувал с дилъри на дрога.

От Общината също коментираха насилието днес. "Община Разлог не толерира насилието между и срещу деца под каквато и да е форма. Няма да допуснем саморазправа и неспазване на законите на нашата държавата. Хората трябва да са наясно, че имат и задължения, а не само права, на които да се позовават. Надяваме се правоохранителните органи в Република България, които отговарят за спазване на обществения ред да вземат възможно най-адекватните и бързи действия, като следва виновните да бъдат наказани.
Община Разлог ще изпълни всичките си задължения като случаят ще бъде разгледан пред Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Готов съм да подкрепя протестите на жителите на Разлог, ако правоохранителните органи не вземат ясни и категорични мерки. Това не се случва за първи път и трябва да бъдат взети ясни и категорични действия, за да не се повтарят подобни инциденти", заяви временният кмет на града Венцислав Гърменов.
 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook