В благоевградско село ще захвърлят газените лампи

19/09/2023 17:35 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Започнаха дейности по изграждане на трафопост, чакан от години в село на три-четири километра от Благоевград. Жителите в махала "Акациите" на село Хърсово са на път да захвърлят газените лампи и да влязат в 21 век. В махалата ток не е имало до момента и всеки сам решава проблемите с електричеството.

Кметът Илко Стоянов днес постави символично начало на строителните дейности на съоръжението, което ще позволи къщите на близо 40 семейства да бъдат електрифицирани. „Чакахме много, десетки години, имахме търпение, което на моменти се изчерпваше. Човекът, който застана плътно зад нас, този, който направи всичко възможно в домовете ни да е светло, е кметът на Благоевград", заяви пред съселяните местният управник Иван Николов.

Той подчерта, че е начело на населеното място от 1995 година, време, в което непрекъснато е търсел помощ и подкрепа от Общината и останалите институции, но не я е получавал. И към момента хората в махала „Акациите“ живеят, използвайки генератори или соларни панели с малка мощност, която стига само за произвеждане на осветление.

По отношение на трафопоста Градоначалникът поясни, че цялата необходима документация е подготвена, има подписан договор, направено е заплащане по него, има изготвен и одобрен проект, издадено разрешение за строеж, като в момента върви съгласувателна процедура с РИОСВ – Благоевград, а веднага след приключването й изграждането на трафопоста ще бъде факт. По време на среща с жителите на Хърсово той каза, че паралелно със съоръжението, ще се изгради и улично осветление.

 

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook