Училищни сестри влизат в петричката болница, в Благоевград отказват

30/11/2020 17:36 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Медицинските сестри от детски градини, ясли и училища в Петрич минават на първа линия в Югозападна болница.

Заетите в сферата на детското здравеопазване са дали съгласие да работят като доброволци в лечебното заведение до 21 декември.

Някои от медицинските сестри и фелдшери ще работят и в социалните домове.

Постигнато е взаимно съгласие за оказване на подкрепа от страна на медицинските специалисти в работата на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД, база гр. Петрич и социалните звена, работещи в общината.

6 медицински сестри са изявили желание да помагат на своите колеги в болницата, 5 сестри ще работят в дежурната група за децата на медицинските специалисти в ДГ „Слънце“.

Други з сестри се пренасочват да помагат в Дневен център „Надежда“, 2 в Преходно жилище, две в Център за настаняване от семеен тип– Петрич, 2 медицински сестри в Център за настаняване от семеен тип в село Първомай и една медицинска сестра в Дневен център „Слънце“.

Една част от медицинските сестри, работещи в детското и училищно здравеопазване са в болничен. Кметът на общината Димитър Бръчков изразява огромна благодарност за отзивчивостта, високия професионализъм и съпричастност.

За разлика от петричките медици, колегите им в Благоевград отказват да напуснат домовете си по време на частичния локдаун и да подпомогнат лекари и сестри в болницата. Отказват дори по-високо заплащане, обещано им от Общината. Председателят на Ковид комисията в ОбС Павлин Янкулски призова кметското ръководство в града да не заплати възнагражденията на тези, които не желаят да подпомагат медицинския персонал в болницата.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook