Заработи градина за децата на медици в Петрич

30/11/2020 16:29 0 Коментирай
Снимка Пресцентър Снимка: Пресцентър

Отвориха детска градина специално за децата на петричките медици. От днес работи извънредно ДГ "Слънце" съобщиха от кабинета на кмета Димитър Бръчков.

Днес в градината бяха част от децата на лекари, медицински сестри и санитари, работещи във филиала на Югозападна болница.

Целта е да се помогне в сложната ситуация с коронавируса, за да могат медицинските специалисти спокойно да изпълняват служебните си задължения – да се грижат за настанените пациенти.

"Слънце" се намира в центъра на Петрич и е в съседство с Детска млечна кухня, която продължава да работи. В тази кухня ще се приготвя и храната за децата на медицинските специалисти, които ще посещават градината.

"Правим всичко възможно като общинско ръководство да подкрепим хората на първа линия в пандемията, защото имаме огромна нужда от техния професионализъм и всеотдайност", коментираха от Общината.

Междувременно днес се провеждат индивидуални срещи с медицинските сестри и фелдшери от детското и училищно здравеопазване, които ще полагат в социалните центрове и при желание в отделенията на петричката болница.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook