Учител би дете заради скъсана гъба

20/05/2021 17:19 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Обвиниха учител за малтретиране на ученик. Вместо да го съдят за нанесени телесни травми, прокуратурата внесе предложение да бъде освободен от наказателна отговорност и да понесе само административна санкция.

Случаят е в гоцеделчевското село Дебрен. По време на междучасие, учениците от VI-ти клас били в класната стая. Виждайки скъсаната гъба за триене на дъската на пода, видимо ядосан учителят ги попитал кой го е направил. Децата му отговорили, че не знаят.

Т. К. им заповядал да излязат в коридора, накарал ги да се строят в редица и продължил да ги разпитва. През това време в класната стая останали само М.В. и Д. Ч. Учителят се върнал при тях и ги хванал за вратовете, като за пореден път отправил въпроса за гъбата. Продължил разговора с двамата в кабинета си, където няколко пъти ударил Д. Ч. по врата. След това отново грубо хванал момчетата за вратовете и ги завел в класната стая.

Пострадалият Д.Ч. се оплакал на родителите си от действията на Т. К. Същия ден ученикът бил прегледан от лекар и му било издадено медицинско свидетелство. По случая е било образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда.

От заключението на назначената по делото съдебномедицинска експертиза е видно, че момчето е получило травматично увреждане - кръвонасядане в областта на врата, с наличие на палпаторна болезненост, което му причинило физическа болка и страдание.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook