Удължиха извънредните мерки в Гоце Делчев

03/11/2020 17:52 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Продължава забраната за сватби, кръщенета и други тържества на закрито в Гоце Делчев заради Ковид-19.

Сключването на граждански бракове е позволено, но само в присъствието на кумове, родители на младоженците, фотограф и служител от Общината. На подписването не трябва да има повече от 10 души в залата, гласи запровед на временния кмет на града Валери Сарандев. Той замества градоначалника Владимир Москов, който е с коронавирус.

Извънредните мерки са до 12 ноември включително. Задължително е спазването на физическа дистанция от 1.5 метра, както и всички противоепидемични мерки.

Всички хазартни заведения - игрални зали и казина, осигуряват дистанция от 1,5 метра между столовете от две съседни игрални машини и игрални маси, при заетост не повече от 1 човек на 3 квадратни метра Наказуемо е, ако не се извършва дезинфекция на игралните автомати след всеки клиент и недопускане на клиенти без предпазна маска на клиентите.

Забранява се излизането на непълнолетни лица за времето от 21.00 ч. до 06.30 ч. без основателна причина – посещение на личен лекар, лечебно заведение, аптека и магазин за хранителни стоки. 

Заповедта влиза в сила от полунощ на 4 ноември.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook