Узаконяват казармения парк в Благоевград

26/05/2020 14:48 0 Коментирай

Предприети са действия за узаконяване на парк "Македония" в бившата казарма в Благоевград.

От Общината уверяват, че спортните клубове, които тренират в една от сградите, няма да бъдат изхвърлени на улицата, но е нужно време за процедурите.

"През месец декември, миналата година, община Благоевград бе уведомена от РДНСК, че въпросният имот не е урегулиран, а в Общия устройствен план на Благоевград той фигурира с последното си преотреждане „обекти на МНО“, тъй като ОбС не е гласувал ПУП. Сградите, които се намират в него са с предназначение „гаражи“ и „работилници“, което прави използването им като зали за спортна дейност или събития неправомерно. Всички строителни действия по тези сгради са направени без строителни книжа и без разрешение за строеж", сочат от Общината.

С оглед значимостта на обектите и ползването им за спорт, още в началото на тази година, бе изготвен Доклад за изработване на Общ устройствен план на община Благоевград, като се предвиди за поземлен имот с идентификатор 04279.621.147 по Кадастралната карта на Благоевград смесена многофункционална зона „Смф“.

На 25 февруари е сключен и договор за изготвяне на Проект за частично изменение на Общ устройствен план на Благоевград.

Към днешна дата са изпратени за съгласуване и План-схеми до „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД и до електроразпределителното дружество ЧЕЗ.

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook