Вкараха в затвора пощальон за 190 000 лева

26/05/2020 15:24 0 Коментирай

Пощенски служител влезе в затвора за 6 години и 8 месеца. Ибрахим Манчев ще излежи присъдата при строг режим.

Манчев успял чрез измами да присвои близо 190 000 лева в качеството му на пощенски раздавач в гоцеделчевското село Горно Дряново, припомниха от прокуратурата.

Освен това, той е лишен и от правото да заема материално отчетническа длъжност и да упражнява професия, свързана с пазенето и управлението на чуждо имущество за срок от осем години.

Той сключвал договори с физически лица за спестовен влог и депозити, изпращал пари в брой, както и други банкови дейности.

През 2011 година е прекратена дейността на служителите на Български пощи в пощенските станции по осъществяването на банкова дейност от името на "Юробанк и Еф Джи България", като е преустановено предоставянето на всякакви банкови услуги на настоящи и потенциални клиенти на банката.

В пощенската станция в Горно Дряново оформили и приключили касовите и безкасови дневници, а от обвиняемия били предадени печатите на банката, компютърната система и броячна машина.

Въпреки настъпилите промени, Ибрахим Манчев продължил да открива на съселяни влогове и вноски, като се представял, че е банков служител. Mчатът на "Юробанк и Еф Джи България" му бил взет, той поставял на банковите документи печат с логото на пощенската станция, като хората не обръщали внимание на тази подробност. По този начин Манчев причинил на клиентите на банката имотна вреда в размер на 26 595 лева.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook