Вакареев и Мицин стават почетни граждани

13/01/2024 13:00 0 Коментирай
Снимка архив Снимка: архив

Треньорът по плуване Николай Вакареев и неговият възпитаник - Петър Мицин, са номинирани за званието "Почетен гражданин". Удостояването им ще стане с решение на общинските съветници в Сандански. Предложението е направено от градоначалника Атанас Стоянов.

Званието се присъжда за изключителни постижения, които безспорно Вакареев и Мицин извоюваха, особено през изминалата 2023 година. Николай Вакареев е треньор на шампиони. Един от най-успешните български треньори по плуване в България. Дълги години той е наставник и готви младите надежди в плуването в Плувен клуб "Вихрен". Вакареев е първият в историята на българското плуване треньор на световен рекордьор. Неотдавна, плувецът Петър Мицин спечели трета европейска титла за младежи и постави нов световен рекорд при юношите, които не бе постиган от 2014 г. Мицин покри и норматив А за олимпийските игри в Париж 2024. Като личен наставник на направилия феноменална година плувец Петър Мицин, Николай Вакареев заслужи и приза за треньор годината на община Сандански и Треньор на годината на България.

Неговият възпитаник Петър Мицин се превърна в емблема за град Сандански и модел на подражание за младите хора и спортисти. За своята крехка възраст, Мицин прославя Сандански и България, бележейки успех след успех в плуването. Той е световен рекордьор на 400 метра. Има и европейска титла.

 

Напиши коментар

Коментари

  1. Няма добавени коментари!

Социално

новини благоевград facebook